nieuws

Juf Margot gaat weer van start. Hieronder de maatregelen die zijn genomen om dit volgens de richtlijnen te doen.

Wat is het fijn dat de kinderen langzamerhand weer naar school kunnen volgende week.Ook dat zal eerst wel vreemd zijn. En vooral weer wennen aan een nieuw ritme.

Ook Juf Margot gaat weer open. Deze week heb ik op basis van de richtlijnen van de LBRT (Landelijke Beroepsvereniging van Remedial Teachers) de noodzakelijke maatregelen genomen om de praktijk volgende week weer te openen. Het gaat om de volgende maatregelen:

  • Ik houd 1,5 meter afstand. Daarnaast heb ik een plexiglas scherm aangeschaft om tussen de leerlingen en mijzelf te plaatsen.
  • Per leerling heb ik een bakje gemaakt met daarin materialen die alleen zij mogen gebruiken. In het bakje komen o.a. een pen, potlood, gum en liniaal. Andere materialen worden tussendoor schoongemaakt.
  • Beneden en boven worden desinfecterende gel geplaatst om handen te reinigen bij binnenkomst. Er zijn ook papieren handdoekjes.
  • Om trapleuningen, deurknoppen enz. te reinigen heb ik desinfecterende spray aangeschaft. Dit wordt gebruikt nadat een leerling in de praktijk is geweest.
  • De praktijk is alleen toegankelijk voor leerlingen en niet voor ouders. Een gesprek over voortgang e.d. vindt alleen online plaats.
  • Bij klachten vindt er geen remedial teaching plaats. Dit geldt voor leerlingen en remedial teacher. Dit zijn klachten als verkoudheid, niezen, hoest, keelpijn of koorts.

Mocht u zich hier toch niet prettig bij voelen, dan is online begeleiding nog steeds mogelijk. U kunt dan contact met mij opnemen. Dan maken we een afspraak wanneer we de begeleiding laten plaatsvinden. Dit zou dan ook bijvoorbeeld in de ochtend kunnen zijn.

Mochten er nog vragen zijn of heeft u tips, laat het mij dan vooral weten. Ik ga graag met u in overleg.

Reageren