mindfull bewegen

Mindfulness? Dat is toch niets voor mij!

Dat was mijn eerste gedachte bij mindfulness. Ik dacht niet dat het wat voor mij zou zijn. Veel te zweverig. Ik ben toch iemand die lekker nuchter is? Iemand die zich niet bezighoudt met zoiets zweverigs als mindfulness?

Maar wat had ik het fout! mindfulness is niet zweverig! mindfulness is ook voor mensen die nuchter zijn!

Als je het woord mindfulness vertaalt, betekent het ‘opmerkzaamheid’. Je gaat dus opmerkzaam zijn.

Maar waarom is mindfulness dan ook voor mij? Wat maakt dat mindfulness wat voor mij is (en misschien ook wel wat voor uw kind)?

Ik ben een bezig persoon. Ren vaak van hot naar her. Merk soms dat mijn hoofd vol zit. Dat ik niet tot rust kom om bijvoorbeeld lekker een boek te lezen of om lekker te tekenen. Maar ik merk ook dat ik soms zo lekker blijf piekeren over kleine dingen.

En daar heeft mindfulness mij bij geholpen!

Ik heb geleerd om naar mijn lichaam te luisteren. En ik heb handvatten gekregen om het piekeren te stoppen door middel van het concentreren op mijn lichaam en mijn ademhaling. En door middel van het visualiseren van bijvoorbeeld positieve gedachten.

 

Om u en uw kind te laten ervaren wat mindfulness nu precies is, krijgt u van mij een oefening om samen te doen. De oefening heet Sta als een boom en hierbij gaat het om mindfull bewegen. Met aandacht voelen wat je lichaam doet. Leren dat als je stevig staat, je ook meer aankunt.

Veel plezier samen!